.......
tomoleser.no :
Klassiske Eventyr
Min private Sfære
.-.Blomster om våren
.-.Utepeisen
.-.Griller for deg
.-.På tur hos broren
.-.Hagen og sesonger
.-.Møter på Skype
.-.På hjul i feriene
.-.Tidsskriftet Havbruk
.-.Offshore Byggevirksomhet
.-.Skriving som levebrød
.-.50. årsdagen min
.-.Tomo Text - et foretak
.-.Karriære som havforsker
Vårt "Hvem"
.-.Om oss
.-.Tomo Trading
"Andre språk"
.English
Siden heter "GRATIS e-Bøker i PDF-format"
e-bøker til iPad - i PDF-format : Gratis -og klar til nedlasting - : klikk på omslaget og nedlastingen begynner

For eBøker i EPUB format, selges disse i nettbutikken - for en rimelig penge. Beregnet på forskjellige format av iPad, Sony Reader, Android, m.fl. og ligger klar til nedlasting. Betaling via PayPal - ett klikk og nedlastingen begynner.


Anbefalt programvare til lesing av E-Bøker på PC - enten Mac eller Windows se: http://calibre-ebook.com/

Har du tilbakemeldinger eller kommentarer, kan disse gjøres via tor@tomotrading.no .

Størrelse.. Sammendrag:............................................................................................. Hent boken "GRATIS"
.PDF-format
Prøve:
KonTiki og Jeg - av Erik Hesselberg:
Prøve på Erik Hesselbergs beretnikning om livet ombord i KonTiki. Han var en av ekspedisjHer har du hans berretning. Rikt illustrert. Opprinnelig trykket Dreyer Forlag 1949.onsdeltagerne. Reise fra kone og nyfødt datter for å være med på ett av nåtidens sprøeste eventyr.
.PDF-format
Størrelse:
82 sider
2,1 MB
Tittel: Ole Klekk-I-Fjord og den store laksekrigen - av Tor Moltu
Tomo Publishing: ISBN 978-82-992325-5-5
Ungdomsbok med oppdrett
av laks som tema. Iscenesatt i kyst-Norge. Ole-Klekk-I-fjord er en liten fiskeoppdretter som både sliter økonomisk og med å beholde kontrollen med anlegget sitt.
-
Han får besøk av sin nivø, Freddy, som er datakyndig og hjelper til med å hacke seg inn i dataanlegget til Jonas Filur, den største fiskeoppkjøper i området.
-
Samtidig prøver Miljøkrigere å sabotere oppdrettsanlegget, mens Jonas Filur arbeidet med å knekke Ole Klekk-I-Fjord økonomisk.
-
Jonas Filur forsøker også å forpurre Mesterkokken René Olsens sine mulighet til å vinne det store kokkemesterskapet, ved å levere dårlig fisk.
- Fiskekontrollør Putte Krink ikke fatter alvoret i noe som helst.
-
Kyst-Norge med fart og spenning, skurker og helter. Neste generasjon er nå!
- Lettlest og avslørende.

.PDF-format
Størrelse:
170 sider
1.7 MB
Tittel: Krakk - av Tor Moltu
Tomo Publishing: ISBN 978-82-992325-6-2
Økokrim - fra fiskeri- og oppdrettsnæringen:
- Drap på en fiskeriminister, noen grådige fiskeoppdrettere, en forførersk kvinne, en smart fiskeeksportør, en ambisiøs finansmegler i tillegg til en sleip skipsreder, en troskyldig økonom, en manipulerende snikmorder, en traust fiskeoppdretter er en del av persongalleriet i denne økonomiske thrilleren.
- Fiskeo
ppdretter Olav Sand hadde bestemt seg for å bli rik- stinnrik. Ett av hinderne var fiskeoppkjøper Kvalvik. - Olav Sand hadde tenkt å bli den største i landet. Planene var klare. De var like enkle som geniale. Men han kan ikke si det til noen. De ville raskt stjele ideén.
- Han trengte penger, mange penger, og russerne hadde pengene.
.PDF-format
Størrelse :
343 sider
3.1 MB
Tittel: Konge, Saga om Rasmus Rødskjegg: av Tor Moltu
Tomo Publishing: ISBN 978-82-992325-7-9
Sammendrag:
En “Fantasy” -roman, der du møter den vonde kongen, Rigor Svarte, de gamle Norrøne gudene og den verden mennesket hadde å forholde seg til - på den tiden. Fra det underjordiske var det Zork, som hentet sin livskraft fra å fortære andres sjeler, og alvene som holdt til i Vesterlund, en eldgammel skog. Heksen Rintzglir regjerer over Gråvidda og hennes datter blir Kjartan Kongsvenns kvinne.

Rasmus Rødskjegg er på erobringstokt, blir blåst av kurs, og lander på en øde strand på Havlandet. Her klarer Rødskjegg å forsere en trollsk skog bare for å lande i et fangehull i en borg i Ragnareid. Dette er stedet der guden Loke forsøker å etablere sitt rike på jorden. Han intar ikke bare Rødskjeggs legeme og men overtar også han liv. Riket skal drives frem, og Rødskjegg skal gjøre det. Inngangen til det gamle guderiket Faldnir regjeres av Zork, og han truer med å forpurre Lokes spill. Rasmus Rødskjegg er, tross alt, bare et menneske.

PDF-format
Størrelse :
27 sider
492 KB
Tittel: Den Gamle Furuen, av Tor Moltu
Tomo Publishing: ISBN 978-82-992325-8-6
Sammendrag: (
Ungdomsbok - Soft Fantasy): fortelllng om en gammel furu som sto høyt oppe på et fjell, som plutselig ble hugget ned, fraktet til et sagbruk for så å bli til plank. Plankene ble kjøpt av gammle båtbygger Karlsen som bforvandlet dem til et vikingeskip. Da var det fire gutter som seilte ut, til Skumlegrotten, for å redde en havfrue i nød.

Havfruen var fange hos dragen Grunir. De fire vikinger hadde bestemt seg for å befri henne. De klarte det, men, da de skulle rømme, oppdaget dragen dem. Nå måtte den gamle furuen bruke all sin kløkt for å redde dem fra dragens vrede.

PDF-format
Størrelse :
28 sider
516 KB
Tittel: Saftkongen, av Tor Moltu
Tomo Publishing: ISBN 978-82-992325-2-4
Sammendrag:
(Ungdomsbok - Soft økokrim): Mangus Saftdal bodde i Grodalen og hadde mange fine frukt- og bærtrær. Han skulle bli forretningsmann. Han begynte å lage saft, og den solgte. Han var ikke bare stolt av saften sin, men opplevde samtidig at den fikk ham til å føle seg bedre, raskere og friskere enn tidligere.

Magnus solgt mer og mer, og bygget den ene fabrikken etter den andre. Det kostet å bygge fabrikker og Magnus slet økonomisk, og måtte tynne ut saften for å tjene mer. Han måtte også få finere flasker til en stadig lavere pris. Til slutt måtte han selge alle fabrikkene.

Alt gikk ikke etter planen. Vel tilbake i Grodalen - lar han seg ikke knekke.

PDF-format
Størrelse :
189 sider
1,8 MB
Tittel: Genom, av Tor Moltu
Tomo Publishing: ISBN 978-82-992325-9-3
Sammendrag:
Roman: Sammendrag:
Russeren Kalin Orloff inngår et samarbeide med oppdretteren Kvalvåg. Salget av laks øker og øker stadig og det må utvides. Det å skaffe kapital - uten å pante seg til langt over skorsteinspipen er risikabelt.
Det må finnes andre måter å gjøre ting på.
Det arbeids med å få levert en supersmolt, som igjen vil danne grunnlaget for en laks som vokser uhyre fort.
Den er ikke bare utenlandsk, men den er genmodifisert.
For å unngå at den genmodifiserte oppdrettslaksen slipper ut i naturen, oppdrettes den i et tørrlagt elveleie.
Det er store penger i det, og bak kulissene føres det en intens kamp om kontroll.
.........